Het wordt me te veel! – Stress bij werkende moeders

Het wordt me als werkende moeder soms te veel!

Vraag jij je ook wel eens af hoe je het vandaag allemaal weer voor elkaar moet krijgen. Als de wekker gaat om 7.30 uur. Kinderen moeten naar school of klaar gemaakt voor thuis onderwijs in deze tijden van Corona…. Zelf moet je ook aan het werk. Je partner moet ook werken en is al weg omdat hij in een vitaal beroep werkt. Dan wil je ook graag dat de kinderen gezond eten vandaag.

Wel iets meer werk maar dat heb je er voor over. Je wilt ook dat ze schone kleding aan hebben en er fris en fruitig uit zien. Tevens moet je zelf ook goed voor de dag komen want je hebt een representatief beroep.

Eigenlijk is het een hele kunst om alles in de ochtend voor elkaar te krijgen!

Het wordt me teveel!

Vooral vrouwen hebben de neiging om perfect te willen zijn. Het moet toch kunnen opvoeden, huis schoonhouden, werken, je sociale contacten onderhouden, je familie (ouders) aandacht geven en dan zelf ook nog leuk en gezellig zijn. En vergeet niet dat we er allemaal ook nog mooi en gekleed moeten zijn en daarbij nog een strakke buik. Alleen van het lezen word je al moe!

Hoe kun je dit allemaal combineren? Soms staat het huilen je nader dan het lachen en je energie level daalt.

Energie overhouden als moeder

Ik ben zelf een ondernemende werkende moeder van 2 kinderen en ik weet dat het weer goed kan komen. Mijn favoriete liedje is “Me, myself and I”. Kortom gun jezelf een stukje Me time. Doe in ieder geval iets wat jou energie geeft. Zorg dat de energienemers en gevers in balans zijn. Je hoeft niet continu paraat te staan voor je gezin.

Oefening voor inzicht

Soms is het goed om inzicht te krijgen in je eigen situatie. Zeker als je zoiets hebt van: ‘Het wordt me teveel!’ In dit geval de balans tussen energiegevers en energienemers.

Pak een vel A4, trek een streep in het midden, schrijf rechts datgene waar je energie van krijgt en links datgene wat je energie geeft. Een burn-out en stress kan ontstaan bij mensen waarbij de energienemers meer aanwezig zijn dan de energiegevers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: